Kärntemperatur Vildsvin
Råvara | Art/typ | Detalj | Understekt | Medium | Välstekt | Ugnsgrader | Tillagningstid, ca |
Viltkött | Vildsvin | Bog | 58 | 70 | |||
Viltkött | Vildsvin | Filé | 56 | 70 | |||
Viltkött | Vildsvin | Fransyska | 58 | 70 | |||
Viltkött | Vildsvin | Innanlår | 56 | 70 | |||
Viltkött | Vildsvin | Rostbiff | 56 | 70 | |||
Viltkött | Vildsvin | Ytterlår | 58 | 70 |
Vildsvin
På 70-talet återinfördes vildsvinet i Sverige och har nu etablerat sig och är ett utbrett viltslag som noteras i hela landet. Vildsvinet, som kan väga upp till 200 kg, är skygga djur som sällan ses i dagsljus. De är allätare men födan består till 90% av vegetabilier, framförallt rötter, frön, nötter och frukt. Köttet är inte lika fett som tamgrisens men smakar mer.
Styckdetaljer Vildsvin
- Huvud
- Bog
- Karré
- Kotlettrad
- Skinka
- Baklägg
- Sida
- Revbensspjäll
- Framlägg
Recept Vildsvin
Här hittar du länkar till våra favoritrecept på Vildsvin. Maila gärna länkar till dina favoriter till info@tempa.se.